keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vaeltajien viikonloppu Linnassa 6.-8.1.2012

Joukko hämäläisiä vaeltajia ja kourallinen vaeltajia pääkaupunkiseudulta kokoontuivat Hämeen Linnalla loppiaisiltana. Ensin meille oli järjestetty opastettu kierros Vankilamuseossa, jonka jälkeen siirryttiin autoilla Syöksynsuun vankilaan. Sputnikista mukana oli allekirjoittaneen lisäksi Elsa ja Laura. Hämeenlinnasta lisäksi vielä Nuerilainen Johnu. Oltiin majoittautumisessa super-sosiaalisia ja vallattiin nelisteen oma huone.

Illan aikana oli iltapalaksi kinkku-ananas-pizzaa ja tonnikala-feta-oliivi-pizzaa. Mentiin myös muutamia tutustumisleikkejä, jotka olivat mun mielestäni vieraampia. Esimerkiksi ensin piirrettiin paperilapulle kellotaulu kaikkine numeroineen. Seuraavaksi koitettiin sopia "treffit" eri henkilöiden kanssa joka tunnille. Lopuksi sitten aloitettiin tietystä kellon ajasta, mentiin treffeille ja kekusteltiin leikinjohtajan antamasta aiheesta, kunnes leikinjohtaja ilmoitti kellon olevan jo tunnin enemmän, jolloin vaihdettiin paria. Myöhemmin meidät jaettiin vielä vankilajengeiksi, joiden jäsenillä on jotain yhteistä.

Jengin kesken koristeltiin tussein jokaiselle valkoiset vankihaalarit, joita piti sitten seuraavana päivänä pitää. Jokaiselle jengille jaettiin myös yhteinen tavoite, jonne pelin aikana piti päästä. Aloitettiin täyttämään hahmokortteja eli saatiin tällä kertaa luoda itsellemme oman hahmon ja tarinan. Mun mielestä tämä oli parempi systeemi, kuin viime vuonna, jolloin jokainen peruuttanut osallistuja vaikutti tarinaan ja hahmojen pelaamiseen.
Illan aikana ilmoittauduttiin myös seuraavan päivän aktiviteetteihin (kaksi sessiota; neljä vaihtoehtoa: leipominen, rentoutus, auton perushuolto ja jättileijan lennätys).

Vankilassa oli herätys lauantaina klo 7:00 ja puoli tuntia aiemmin piti olla vankihaalarit päällä ulkona valmiina aamulenkille. Oli aika kauheaa, kun oltiin syöty edellisen kerran reilu 12 tuntia aiemmin. Allekirjoittanut oli lähtenyt reissuun pienessä flunssassa ja lenkki ei tuntunut ainakaan helpottavan oloa... Yön aikana oli vieläpä tullut talvi; lunta ja pakkasta! Lenkin jälkeen nostettiin lippu salkoon ja mentiin aamupalalle (puuroa ja näkkäriä). Kaikki vangit istuivat todella totisina ruokapöydissä.
Aamupalan aikana jokainen kävi jonkun staabilaisen kanssa läpi hahmokortin loput kohdat ja pelikäytänteitä ja sen jälkeen alkoi peli.

Aamupäivällä ja iltapäivällä oli tosiaan yhdet aktiviteettisessiot. Itse olin aamupäivällä rentoutuksessa, jossa pääsi hieromaan ja hierottavaksi, sai rentoutua ja nukkuakin. Tuntui ihanalta aamuherätyksen jälkeen! Iltapäivällä olin auton perushuollossa, jossa tuli kurkattua kunnolla konepellin alle ja käytyä läpi nesteiden lisäyksiä ja lamppujen vaihtoa ym. Oli oikeasti mielenkiintoista :)

Elsa ja Laura taisivat ainakin osittain olla eri aktiviteeteissa, joten jos huomaatte tän, olisi kiva, jos kertoisitte vähän niistä tänne ja vaikka omia mielipiteitänne viikonlopusta :)


Alkuillasta käytiin porukalla ulkoilemassa. Pelattiin hankifutista ja sellaista mustamies-versiota, jossa keskellä oli englantilainen, joka otti skotteja kiinni. Skotit lähtevät juoksemaan viivan takaa kun englantilainen huutaa "säkkipilli soi!" Kun englantilainen saa skotin kiinni, pitää hänen (myöhemmin heidän) nostaa skotti ilmaan ja huutaa "hame korviin skotti!" Tämän jälkeen skotista tulee englantilainen. Peli päättyy, kun jäljellä on enää yksi skotti tai kunnes se viimeinenkin on käännytetty.

Vankilaroolipeli päättyi päivälliseen, jonka jälkeen se purettiin. Illan aikana kuultiin infoa myös Roverwaysta.
Molempina iltoina lämmitettiin sauna ja muutenkin koko viikonlopun ajan paikalla oli useita lautapelejä (seurapelit -aktiviteetti). Mua ainakin väsytti lauantain jälkeen ihan sikana, mutta silti vaan piti valvoa jonkin aikaa vielä... Onneksi se on mahdollistettu näillä "isompien reissuilla". Ja sunnuntaina sai nukkua hieman myöhempään; aamupala tarjottiin 9:00-9:55.

Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä vaeltajapaneeli, jossa kuunneltiin (ja kerrottiin) vaeltajaryhmistä, ohjelmasta (pintapuolisesti) ja suomiprojektista. Viikonlopun aikana varmasti syntyi muutama vaeltajavartiokin ja ehkä jotkut vielä innostuivat ilmoittautumaan Roverwayllekin. Lopuksi sitten vielä siivottiin, syötiin ja huutokaupattiin ylimääräiset ruokatarpeet ennen lipunlaskua ja kotimatkaa.

Vaikka ensikerran kuullessani tästä reissusta, ajattelin, etten ehkä olisi jaksanut ja viitsinyt tänäkin vuonna lähteä mukaan, tuntuu jälkikäteen hyvältä, että lähdin. Roolipelit ei oo ihan mua varten, mutta muuten viikonlopun ohjelma on tosi hyvää ja oli erilaista verrattuna Mysteeriviikonloppuun (2011). Jos joku lukee tätä tekstiä ja pohtii joulukuussa, ilmoittautuisiko mukaan ensi vuonna (tai miksei myös myöhemminkin, eiköhän näitä järjestetä), kannustan lämpimästi lähtemään. Meidän ikäiset partiolaiset kuitenkaan pääse niin usein itse järjestettyyn tapahtumaan, jossa voi vaan heittäytyä mukaan! :)

ps. Vuosi 2012 on Hämeenlinnan historiallisen museon juhlavuosi ja sinne pääsee koko vuoden ilmaiseksi sisään ;)

pps. Taas on presidentinvaalien aika... Äänestäminen tai vaalit ylipäätänsä on myös yksi vaeltaja-aktiviteetti. Vaikkei jostain syystä itse haluaisi äänestää, kannattaa silti tutustua ehdokkaisiin ja pohtia vaikka itsekseen, miksei halua äänestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti