lauantai 17. maaliskuuta 2012

Luovuuslilja: kynttilänvalantaa

Viikko takaperin perjantaina kokoonnuttiin Loimalahden leirikeskuksessa, jossa pidettiin viikonlopun aikana Lityn ja Kaskan erätaitokurssi ja Hapin ROK-kurssi. Olin itse jälkimmäisellä kouluttamassa ja saatiin houkuteltua Laurakin paikalle vielä lauantaina... ;)

Mutta siis perjantai-iltana meitä oli paikalla allekirjoittaneen lisäksi Laura P, Elsa, Anna ja uusi sputniklainen Johanna. Tervetuloa mukaan!

Illan teemana oli luovuuslilja ja tehtiin kynttilöitä sen johdosta. Me tuotiin Lauran kanssa paikalle aikamoinen kasa kynttilänjämiä, joista sitten poistettiin sydänlangat ja lajiteltiin vähän sävyn mukaan sulatettaviksi. Sulatus onnistui hyvin kattilassa, jonka olin löytänyt lippukunnan varastosta. Se oli todella musta ulkoapäin ja toinen kahva oli katkennut ja toinenkin aika heikossa hapessa, joten tuskin ketään haittaa, että sen raa'asti otin kynttiläkattilaksi. Yhteensä taidettiin sulattaa viisi satsillista vanhoja kynttilöitä.

Illan ikävin kohtahan oli se, kun jouduttiin juomaan 8-päkillinen kokista, jotta saatiin tölkit kynttilämuoteiksi. Elsa ainakin taisi leikeillä tölkeistä kannet pois mun letukallani... Ja sinne sitten saatiin sydänlanka sitomalla ne kertislusikoihin kiinni. Käytettiin muotteina myös pahvisia kertiskahvikuppeja. Valmiiden kynttilöiden pinta oli tölkissä jähmetetyillä kiiltävä ja kupissa jähmetetyillä mattapintainen! Niistä tuli mun mielestä todella hienoja.
Dipattiin myös muutama sellainen pieni kynttilä, joista mun tekemäni on kuvissa esimerkkinä. Muilla taisi olla vähän paremman muotoisia... Elsa kävi tekemässä omansa ulkona jo hieman jähmettyneistä kynttilöistä, joten muutama vihreä iso kynttilä on päältä vähän rujonnäköinen.

Sosialisoitiin Lauran kanssa kahdet kummallekin lauantaina, kun siivoiltiin jälkiä pois. Loput kynttilät on varmaan lippukunnan varastossa siinä sulatuskattilassa. Jos tekemiseen osallistuneet haluavat ottaa kynttilöitä itselleen, saa hakea tai sopia, että niitä tuodaan (tai haetaan yhdessä) joku kerta sieltä. Sen jälkeen saa halutessaan muutkin. Annoin Sannalle viedä mahdolliset "jämäkynttilät" vaikkapa koloille iltakynttilöiksi, mikäli niitä esim. kesäkuussa on edelleen jäljellä.

Illan aikana meillä oli tarjolla kokiksen lisäksi myös hieman iltapalaa: nachoshipsejä, salsaa ja smoky salsaa, hapankorppuja ja tuorejuustoa, hedelmiä, teetä ja mehua sekä vissyä. Itse liljat meillä jäi sitten askartelematta. Ne voidaan tehdä sitten seuraavassa reissussa.








Tässä viimeisessä kuvassa näkyy jo, kuinka upeita ne meidän tekemät kynttilät on mun oman jämäkynttiläni rinnalla... Sen kaverit elää uutta elämää noissa kahdessa uudessa.

1 kommentti:

  1. Onpa kiva idea ja kaunis lopputulos!
    Kiva kun jaksatte myös jakaa näitä kokemuksianne muille :) Saanko/haluaisitteko itse linkittää tän blogin Hämeen partiopiirin vaeltajien Facebook-sivulle?

    T.Lotta

    VastaaPoista