sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Vaalipäivä.

Viime vuonna kuntavaaleissa kävin äänestämässä varsinaisena vaalipäivänä (joka muuten oli sateinen!)... Tänä vuonna ajattelin mennä ennakkoon äänestämään, koska se on kuitenkin vähän erilainen toimenpide kuin varsinaisen vaalipäivän, koska sitä lappua ei tiputetakaan sinne laatikkoon, vaan se suljetaan kirjekuoreen ja sitten pitää vielä allekirjoittaa joku lappu (en muista pitikö varsinaisena vaalipäivänä nimmaroida mitään).

Suurin ero on varmaan kuitenkin se, että kun käy ennakkoon äänestämässä, pitää olla aiemmin varma ehdokkaastaan. Ei auta meinaan jossittelu myöhemmin, vaikka löytyisikin vielä parempi ehdokas... Kun se numero on kirjoitettu lappuun niin se on kirjoitettu.
Itse en valinnut ehdokastani puolueen mukaan vaan äänestin henkilöä. Valinnassa auttoi Ylen vaalikone (ja toinen vastauskierrokseni :P) sekä ehdokkaiden omat kotisivut. Lopullisen valinnan tein, kun kävelin Hämeenlinnan postin ovista sisään, sillä mulla oli kuitenkin vielä kaksi vaihtoehtoa.

Tällä hetkellä näyttää, että ehdokkaani olisi menossa läpi. Hyvä homma :)

4 kommenttia:

  1. Mun ehdokas ei päässyt läpi, mutta tulipahan äänestettyö. :)

    VastaaPoista
  2. niimpä :)
    Nyt voit tarvittaessa olla rauhassa sitä mieltä, et ne tekee huonoja päätöksiä siellä Brysselissä ;>

    VastaaPoista
  3. onhan joku infonnut hennaa näistä sivuista? ei meinaa ainakaan vielä ole vaeltajat sivuille tullut linkkejä...

    VastaaPoista
  4. Piti viikonloppuna mutten sit jaksanu kun ajattelin et se on kuitenkin leirillä ainaki alkuviikon... mut tänään mailaan illemmalla.

    VastaaPoista